Letselschade & Advocatuur

Letselschade na een bedrijfsongeval

gallery/bd2

 

Letselschade hoeft u niet alleen in het verkeer te overkomen. Ook op de werkvloer is er een kans op letsel. Als u last heeft van klachten, pijn of een verwonding die u bent opgelopen op het werk, kunt u daardoor veel extra kosten maken of inkomsten mislopen. In dat geval heeft u recht op een schadevergoeding voor de kosten die u maakt.

 

Wie is aansprakelijk?

Een goede vraag is alleen, wie is aansprakelijk? In de meeste gevallen zal uw werkgever hier aansprakelijk voor zijn. Uw werkgever moet dan ook verzekerd zijn tegen bedrijfsongevallen. Is de schade echter veroorzaakt door een ander en had het voorkomen kunnen worden? Dan is de veroorzaker aansprakelijk. Hier moet echter wel bewijs voor zijn, anders is de werkgever nog steeds aansprakelijk.

 

Ik heb zelf (letsel)schade veroorzaakt. Wat gebeurt er nu?

Indien er geen bewijs is dat u de schade hebt veroorzaakt, zal dit ten koste gaan van de werkgever. Is er echter bewijs dat u de schade hebt veroorzaakt, kan het zijn dat uw werkgever de schade van uw loon in houdt. De werkgever moet echter wel rekening houden met de beslagvrije voet die in uw situatie geldig is. Als u letsel heeft veroorzaakt tijdens de werkzaamheden die uw werkgever u heeft opgelegd, is uw werkgever nog steeds aansprakelijk.

 

Wat moet ik na het ongeval doen?

Als eerste moet u uw collega’s vragen om een verklaring omtrent het letsel. Wat is er gebeurt? Meld dit ook direct aan uw werkgever. Ga vervolgens onmiddellijk naar de huisarts of EHBO. Vervolgens noteert u de kosten die u vermoedelijk moet maken om te herstellen, hoeveel inkomsten u mist en uw letsel. Noteer dit per dag. Zo is het goed duidelijk en heeft u bewijs. Schakel hulp in, die de werkgever aansprakelijk kan stellen.  Bewaar de bonnetjes.

Letselschade door asbest

Niet alleen kunt u een schadevergoeding krijgen als u gewond bent geraakt op het werk. Ook als u ziek wordt door bijvoorbeeld het inademen van asbest kunt u een schadevergoeding claimen. Bij asbest kunt u verschillende ziektes oplopen. Namelijk asbestose (asbestvezels worden opgenomen door het bindweefsel in de longen), mesothelioom (een tumor), longkanker en slokdarmkanker. Als u het slachtoffer bent van een van deze ziektes op uw werk, heeft u recht op schadevergoeding.

 

Zoekt u contact met ons?

Voor verdere vragen over arbeidsschade en wie er aansprakelijk is, neem dan contact op met een letelschade advocaat van Kwieq. Kwieq heeft ruime ervaring op het gebied van letsel toegebracht door een bedrijfsongeval.